Kovasti on kaikkea puuhaa. Pelikeikkaa heitetty jopa helsingin päiväkodeis, kahessa. Tulipa kokeeltua metroki siinä. Ihan mielenkiintone reissu omalla laillaan.

 

Kaverin kans alkanu vähä vakituusempaan käydä ratsastaas. Uus ratsastuskoulu, täältä matkaa vähän mutta kaverin ponin lastaamisis auttamas samalla kun se menee tunnit omallaan.

4 kertaa käyty nyt. Eka kerran ratsustani en tykänny yhtään. Toka oli jo perus ok. Kolmannen (ja neljännen, ja taodnäk seuraavan) kerran menin aivan mahtavalla hevosella, se nyt taitaa olla vähän mun vakiratsuni sielä. Vähän ratsuna raaka, keskeneränen, nuori tinker. Erittäin ihana. Vaikeita tehtäviä menty, hevonenki kovasti yrittää vaikkei ihan osaa kaikkea mitä pyydetään. Sillon kun se jaksaa keskittyä, nuo nuoret kun on vähän.. Nuoria. Raukan lempinimi on Reino/Reiska.

 

Täysin uutena kokemuksena ittelle nyt kotiteurastuspuoli. Ihan ruuaksi ittellekkin, ja vähän muille. (naapuri, sisko, kaveri jne..)

Hevonen haettiin kokkolasta perjantaina, samana iltana tuli yks tuttava teurastaja laittamaan pulttipyssyllä pois. Ei ehtiny jäädä nylkemään ja suolistamaan, onpa tehty ite sekin homma nyt. Oliha homma mutta eipä siinä mitään. Lihat roikkumas, viikolla alkaa kylmäsavustus ja muutenkin pieniminen.

Hevosta tehtiin vaan paperi että on luovutettu asiallisesti lopetettavaksi tänne, päivämäärä, hevon nimi ja reknro + omistajien allekirjotukset. Maksaa ei tarvinu, hakumatkaa toki hiukan. Lihat saa loppujenlopuksi halvalla, onpa eettistä ja hyvääkin vielä. Eikä näytä omat koput moittivan vaikka tarhan vieres toi melkeen roikkuu, on tuos yks lautaseinä välis.

Pitää vielä hakia Reiskalta (kummisedältä, ei hevoselta) meidä vanha kaappipakastin kylmäsavukaapiksi. Kylmäsavuvermeet on muuten kasas. 5-7vrk savustukseen purutkin. Eli pitääs saada.. hmm.. 3-4 kaapillista savustettua. Heh, taitaa piisata se..