Oon koittanu kattella ja kysellä oisko kylällä hoplille uittomahollisuutta. 5km kävelymatkna pääs vois päästä käymään. Mut onko sitte liikaa vaadittu varsoilta, kävellä 5km sinne, kahlailla, uida, mitä lie tekevätkään, ja kävellä takasin?

Oisha siinä sitä autoohin totuttelua vaihteeksi.. Pitääs kysellä vielä kovasti tätä. Ois mahtava päästä uittelemaan ees joskus noitakin.

Nyt kun noita on vielä (taas) toi kolme tossa laitumella, ei traikullakaan saa, vaikka yks onkin poni. Vaikka tilava koppi onki, eikä paino tuu vastaan, mutta son vaan kahen kuitenki.

Ajot alkaa pojilla kenties viikolla. Kenkään elo-syyskuus ekaa kertaa, ja talveksi pikkuhokit alle. Näin ois suunnitelmat. Lenkkiä pituudelta ja vauhdilta poikia seuraillen.

Tipuja luvassa elokuulle. Aruacana-kananen rupes hautoon. Alla jätti- ja kääpiökochin munia ja risteytysmunia. Kalkkuna rupee pian kai hautomaan, piilottaa pesänsä aina parin oljenkorren alle. Pronssikalkkuja siis ehkä tulee. Hautomakonees sama valikooma kun kanan alla. Ja kaikki elokuus, ihan ekat koneesta heinä-elokuun vaihteelle ihan.