Hyvin löytyy ravi pojilta näin kengitettynäkin. G:ltä löytyy jopa hidaskin ravi, se, missä vauhdissa aina ennen on menny peitsikönkkää. Lenkin jälkeen oli molemmilla riehumisvirtaa siinä määrin, että nyt pidennetään lenkkiä. 3½km ollaan tähän mennes kierretty, huomenna ajattelin käydä kattelemas lenkillä oisko tiet toises suunta missä kunnossa. 5-5½km lenkki mielessä. Sillä jatketaan jos tiet on ok. 3-4krt viikossa 3½-5½km siis seuraavat viikot. Kattoo sitten koska ajellaa pitempääkin, ja koska jätetään toi 3½ pois kokonaan, kiire ei oo.

Ruokintaa sen verran aiemmasta muutettu, että saavat vapaan einän lisäksi kauraa ja racin proteiinia, ei enää progressia seas. Iltasafkoos seas vähä valkkaria, mineraalia, sillontällön vitamiinia ja kalkkia. Hyvin näyttävät voivan. Pikkuhiljaa viä lisään proteinin määrää vähän kun alkaa olla pitempää lenkkiäkin. Voiha sitä sitte vähentää jos alkaa olla pläskivarsoja...

Chilejä kasvamas 14 lajiketta. 3 niistä harvinaasia.

Goat´s weed on melko tulinen, punapalkonen melko "perus" chili.

Numex twilight on lähinnä värin takia, raakana ensin violetteja, muuttuu siitä keltase ja oranssin kautta punaseksi. Sateenkaaripensas.

Tepinin "marjat" on tosi pieniä ja tosi tulisia, ite kasvi saattaa kasvaa pariki metriseksi. Ja hidas kasvattaa. Hieno mun mielestä, pieniä punasia pallukoita ne palot.

Malagueta hot pepper tuli kaupan päällisinä. Tulinen ja ihan miniatyyrise palot. Jos itää ne pari siementä, en o varma silti jatkanko kasvatusta.

Ubatuba cambuci on harvinainen, palot punaset ja hauskan näköset, muuta en tiäkkään.

Aribibi gusano myös harvinainen, kypsät palot lähes valkosia. Tulinen, sitrusmainen maku?

Naga morich tulisuudessa ylitte muiden, maailman tulisin chili! Tottakai sitä pitää olla.

Peruvian white habaero myös kypsänä liki valkonen. Tulinen.

Pimenta da neyde sekä raakana että kypsänä violetti, vaikee erottaa koska kypsä, mutta ekojen itämistä odotellen.. Tulinenkin.

Rocoto manzano kasvaa kans isoksi. Chilitki pienen omenan kokosia, punasia. Tulisia omppuja?

Rocoto orange ylläolevan oranssi versio.

Tovari kolmas harvinainen. Pienet pyöreet chilit, pieni kasvikin. Tän siemeniä pitääs saaha vähä lisää, on vaan 1 taimi...

Bird´s ajista ja inca berrystä luopumas. Ja joistaki muistaki, en vaa viä päättäny mistä. Jokusen josta en luovu sentää päättäny.. Pitää ihmisellä flunssalääkkeet olla!

Sitäpaitsi chileillä on hyvin terveysvaikutuksia. Parantaa tulehuksia, lieventää reuman kipuja (lääketiet.todettu!!) Punaset toimii sydän- ja verisuonitauteja vastaan, alentaa kolesterolia ja jopa ehkäsee vatsahaavoja, joka vähä ylläri mullekkin. Lieventää myös tutkimusten mukaan joitain syöpiä, diabetestä ja miesten hedelmättömyyteenki auttaa. Punaset chilit siis. Lykopeeni. Sitä saa kyllä vaikka tomaatistakin ja ruusunmarjasta.

Että noitahan kannattaa jo syyä! Lisäksi toimii painonhallinnas kuulemma, tosin selväähä son, kiihdyttää aineenvaihduntaa---> ei tartu kaikki kroppaan mikä muute tarttuus. Niiku mua se seikka kiinnostaas. Mut noi aiemmat. (ilmakos mun paino pysyy kokolailla samana, söin mitä söin, chiliä käytän kumminki..)