Keles, jo monta päivää kieltäytyny lisäämästä kuvia tekstiin. Kansiion ne saa, mut ei näkyviin sivulle. KÖKKÖ.

Varsat oli tänään ajossa. 3½km.

Morriksenha oon ajanu 1.8, nyt toimi mahtavasti. Pienen riemupukin heitti takas tulles, mutta ol sekki ja potkuremmi, lopetti hyvin pienellä komennuksella siihen yhteen. On se hieno varsa. Ja niin harmaa! Kaunis ja soppelin jykevärunkonen ratsuksikin. Autokin nähtiin, takaapäin tuli ja aikas lujaa, mut ihan kivasti suju.

G:lle joutu enempi temmaan maharemmiin pituuttaa kesäloman jälkee ku Morrikselle. Hyvä vaan. Eipä se paksu oo vieläkää, korkeuteen tullu kans..

G-mies.. Alkulenkki kiemurreltiin, ei muka heti muistettu ees että pitää kääntyä ku ojhaa kiristää, mut tää kokeeltii pihas selväksi enneko tielle lähettiin. Kiemurteli se sieläki silti hiukan. Alkulenkistä. auto tuli vastaan, ja kun tuo ei oo ikä edestäpäi niitä viä sietäny, pomppasin kärryiltä suupieleen. Tosi hienosti meni, ja kehut sai. Pääsin jopa kyytiin helposti takasi. Seuraava broblemo oli, että jätkä ei muka muistanu mitä maiskutus/ohjalla käskemine tarkottaa. Ei kiihyttäny raviin ei sitte ni vaikka kui äänellä komensi, ihmetteli vaa etät mitä sä siä mökäät. Ohjalla ku käski ei piitannu mitää, jos käski useemma kerra ku yhen näytti siltä että pia potkasee. No, loppujelopuksi siirty ääni + harva ohjalla käskemine painostuksella raviin, ja loppulenkistä jo siirty hienostikkin. Hidastamiset sentää muisti..

Eipä mitään oo hienompaa ku oman hevosen tahikas ravi hiekkatiellähyvällä lenkillä.

 

Jo Morriksen lenkin aikaan ukkonen jyrisi kauempana. Ehin G:n ajaa kans hyvin ennenko päälle tuli. Ja oliha mahtava kun tuli, eka vaan paukahti jonnekki kallionn, ku ois tykillä ammuttu. Äänekäs, ja vettä, sitä tosiaan tuli! Tupu-kissa luikki heinäladon seinän väliin piiloon, ja piti kantaa sisälle ku uskalsi sieltä tulla. Peppikin piti kantaa navetan katoksesta sisälle, pihas liikaa vettä että neiti itte.. Heinäladon kattoon rapisi vesipisarat niin ettei omaa ääntään kuullu ku seinän reiästä, tarhan katoksen kohassa, menin hevosille huikkaamaan että tietävät että tulee heinää pian alas ettei tartte säikkyä. Ne tosin ei piitannu koko ukkosesta mitää. Tais vaa tykätä ku tuli vilposee. + saa kunnon ötökkäsuojan ny ku on kuraa..

 

Ykkösen kengät noille menee sitten kun laitetaan. Tänää sovitin kavion pohjiin, yhtää ei saa pienee olla, mut ei isompikaa. just sopiva. Koskaha kasvaa kakkoseen? Eiköhä sen nää sitten.. Syyskuus kenkään kait. Viimestään. Mut mä haluun kengityessun ensin, varmuudeksi, vähän suojaamaan.

Juhani, kun tätä kumminkin luet, tekisikkö mulle kengityspakin jos piirrän ja hommaan matskut? Ny kaikki sangos, ei hyvä..