Kävin Morriksen kans köpöttelemäs vajaan 1,5km lenkin. Hienosti toimii. käynti, hölkkä. Liikkellelähtö mainio, toistaiseksi ainakin odottaa hyvin irtikin ollessaan. Myös peruutettiin takasin käytävälle lenkin jälkeen. ihan ok sekin homma. Ei ongelmaa siis kuukauden tauon pitämisen kans.

 

G:n kans harkattiin ohjasajoa. Ihan minimaalista hakemista, mutta muisti kyllä hyvin pian mistä kyse ja toimi sitten paremmin kun ikinä. Toin käytävälle (tämäkin peruuttelee hienosti, paremmin kun morris melkeinpä). Laitoin kärryt perään, otin ohjat irti ja laitoin vain narun kuolaimin. pitkän sellaisen.

Tämä homma oli semmoinen, josta ittellä huolenaiheena oli, kuinka kovaa poika lähtee kun hoksaa kärryt perässä (vaikka laitosta ei piittaa, mutta kun ne kulokee mukana..).

No, eipä ollu se ongelmana etten pideltyä olisi saanut. 2 metriä tallin ovilta ihmisiksi, sitten jätkä jähmettyy paikoilleen. Ei liiku pyytämällä, ei kauralla eikä suostuttelemalla. Noh, aikani odottelin, G kurkotteli aisoja haistelemaan, parin askeleen pätkissä päästii pikkuhiljaa eteenpäin. Aina välillä pysähdyttiin miettimään ja haisteleen aisoja. loppujenlopuksi päästiin pieni lenkki pihassa, josta jälkimmäisen puolen kulki taukoilematta, mutta vähän hermoillen. Ei paha kumminkaan.

Tätä uusimme siis sillointällöin kunnes alkaa olla rento kärryjen kans, ja sitten uusitaan lisää niin kauan että on ihan rento kärryjen kans, sitten ohjasajoa sivusta kärryjen kans. ja sitten mahdollisesti kyytiin, ja taluttaja mukaan.

Ainakin nämä pysyy pystyssä. ja toimii kokolailla asiallisesti.