On poijjat laitettu hokkikenkään. Iha hienostikki meni, yhteensä vaan viis naulaa vituralleen eikä ees verta vuodatettu. Yleensähän noita nauloja on menny muutamia enemmä ja kengittäjän veri valunu jossai vaihees. (Aina sen haavan jotenkin saa raapattua..)

Ajaahan noita oli mielenkiintosta, kun olivat toista viikkoa lomailleet yhdistelmän kesäkengät+jäinen tie takia. Virtaa piisaa varmasti muutamalle lenkille vielä vähän liikaa. (Odottelin että tie sulaa, notta pääsee ajaan virtaa pois ennen kengittämstä. Keskiviikkona kyllästyin ja kengitin 9pv lomailleet hoplat. Torstaina ois päässy ajaan kesäkengilläki..)

mMorrikselle ens kenkäykses vaihetaan ehkä etukengät 8 hokin kenkiin. Nyt 6 hokkiset. Piisaa kait neki. G:llä kokoa 3, Morriksella 2. Vuosi sitte meni molmmille ykköset.. Hehe..

Kallotöitä tehny, alkaa olla valmis toinenki hevosen kallo (tilauttu työ) ja peuran kallo on vähä vaihees (tilatu tämäkin). Kaippa noista kuvaa laitan jonnekkin jossain vaihees.  Ehtivät tilaajalleen jouluksi takasin.

Postilla noita siis kuleteltu tääs eestaas suomea. (viimesin paketti vähä nokutti verta saapuessaan, mutta siitä näki ettei ollu kauaa tiputtanu. Kivat kumminki, postille. Oisivat tuoneet ajoissa, eli eilen, kute heidä ois kuulunukki.)

Koirat vahti kovasti. Peuran korvat on jossaki heinälados piilos. Aivoista alkae on kaikkea pitäny isomman maistella. ( se oli ääres ku putsasin, enkä sit kieltänykkää napsimasta niitä osia millä en mitää tee. Eli kallon osat on talles, ja nahka karvoineen (perhonsidonta  :D  ).

En muute ennen tiennykkää, ettei peuralla oo ylhäällä edes hampaita! En kyllä oo koko asiaa ajatallukkaa. Aika terävät stte ne muut hampit.. Ja hevosen yläetuhamppien juuret! Härregyyd minkä pituuset torangot! Melkee kymmentä senttiä pelkkä juuri.

Kotisivuja miettiny. Kokolailla tiän minne, millaset, mutta millä nimellä? Lähinnä siis käsitöille, kallotöille, valokuville?, yms.

Tuulee. Hirmu puuskia. Ei kokoaikaa ploosaa samaa tahtia onneks. Ja miks pitää olla näin pimiää, sais tulla sitä lunta että valkenis vähän. Viimeksi taisivat lupailla näitä lämpimiä helmikuulle saakka? No, onpahan lämpösee.. Mut sais sit olla vähintää +5, tai sitten sitä lunta ja samanverta pakkasta.

 

Jos hetken palvois telkkua tai ois netis, sosiiaalises medias, sit ruokaa ja hevot talliin, tai siis toistepäin, ja syödes telkkua. Jos tulee jotain kattomiskelposta.