Heittäydyin kipeeksi viikonvaihteeksi. Sunnuntai pahin, maanantaina vaihtelevalla olotilalla jo liikentees. Tänään aamupäivän paree, melko pitkälle iltapäivään... Silläpä sai ees varsojen kaa jotain tehtyä, mut sitte ku alkaa maha olla niin kipee, että sen säryn takia oksntaa, niin ei paljon ajella. No, eikö tämä tästä.

Varsat oli tänään taas maastakäsin harkoissa ja ajossa. G on tosi mahtava maastakäsin, kotona ainakin. Löysällä narulla, vauhtia voi vaihdella, ja varsa ei mene ohi, eikä jää kauaksi taaksekaan. Voi juosta ja siirtyä kävelyyn, kävellä hitaasti ja reippaasti. Pysähtyäkkin, ja G pysähtyy, ilman käskemistä äänellä tai narua kiristämättä. Jopa peruuttaa ihan vain sillä, että itte peruutan, ei tartte kiristää naura tai ees hipasta ryntäisiin! Morris muuten yhtä mainio, mutta sitä pitää ihan pikkusen hilppiä ryntäisiin peruuttaes. Ei paljoa. Tosin, Morris seisoo paremmin paikallaan, ja G on joskus vähän lentoon lähös ravates, mutta harvemmin enää.

Ajoin G:llä vain lyhyen kävelylenkin. Vaihdoin päävehkeet sille, ja sekki oli kait vähän kireä sille. Yks autokin nähtiin. Potkuremmi oli molemmilla. Morriskin oli maino lenkillä, sen kans nähtiin auto ja skootteri. Skootteri oli melkee pelottavampi. Heh. Ei oltu enne semmosta nähty. Hienosti meni.

Kielisiteet laitoin kans molemmille. G:lle toi ostomalli, nahkanen, on liika iso, saa sen irti välmättyä. Morris ei piitannu mitään kielisiteestä! Sillä ei oo ikinä ennen ollu, eikä välmänny yhtään kielellä sen kaa. Anto olla niinku se ois aina kuulunu asiaan. Outo varsa..

 

Varsanäyttelyn aikataulut tuli. Pitkä päivä. Loppurivi vasta klo. 16 maissa! Ja alkaa kumminkin 9, tai 8.30 ilmot paikanpäällä.

Ollaan G: kans ekana kehäs! Kettuwittu! Ois ny ollu ennemmi Morris ensin, ois mun enin ressi menny lunkimmi ottavan kans.. Mut mitäpä tuosta, menee kuin menee. Antaa mennä vain!  Morris neljäs, 1v lämppärien vipa.

Sivu viä näyttelyohjelmaan+ aikatauluun.

http://www.hippos.fi/hippos/jalostus_ja_kasvatus/nayttelytoiminta/sh_ja_lv_ravihevoset/nayttelyohjelmat/2010/100505_Seinajoki.pdf

 

Lapinlahtelaisille onnewa raveihin.